GirlsForum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


GirlsForumTurkForumPro
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Aşure

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Emma
Genel Moderatörler
Genel Moderatörler
Emma


Mesaj Sayısı : 33
Puan : 74
Rep Puan : -15
Kayıt tarihi : 26/08/12

Cüzdan
Altın Altın: 0
Gümüş Gümüş: 0
Para Para: 0

Aşure Empty
MesajKonu: Aşure   Aşure EmptySalı Ağus. 28, 2012 11:04 am

Aşure Cc7tw

Malzemeler:

Yarım kg. buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasulye
1 çay bardağı pirinç
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
50 gr. kuş üzümü
100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
Dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için biz pek kullanmıyoruz)
1 kg. toz şeker


hazırlanması:
1. aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar kireçsiz su ile doldurun ve bir taşım kaynatın.

2. nohut ve kurufasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.

3. her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 8-9 saat dinlendirin.

4. 8 saat sonra tencerelerin altını tekrar açın, kısık ateşte (buğdayları arasıra karıştırarak) buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kurufasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin. buğday tenceresinin kapağını taşma tehlikesi nedeniyle açık bırakın.

5. buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. bir sürede pirinçlerle beraber pişirin.

6. hepsi pişince nohut ve kurufasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, bir taşım kaynatıp altını kapatın.

7. aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

8.aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın/ceviz/fındık/nar ile süsleyin.

not: piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Tatlımmm




Mesaj Sayısı : 23
Puan : 25
Rep Puan : 0
Kayıt tarihi : 01/09/12

Aşure Empty
MesajKonu: Geri: Aşure   Aşure EmptyPaz Eyl. 02, 2012 1:07 pm

Paylaşım için saol cnm:)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Aşure
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GirlsForum :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: